• St John Pizza KitchenSt John Pizza Kitchen

    St John Pizza Kitchen

    This project is a sophisticated addition to a private residence built for cooking, dining, and entertaining. From the exterior, the structure is simple and direct, with a material palette of rustic board formed concrete, glass, and exposed weathering steel. The interior spaces are more elegant, with large Moroccan rug and tile accents and numerous custom-made fixtures: a wood fire pizza oven constructed on site by fourth-generation Neapolitan oven builders; a refrigerated banconi surfaced with Alabama white marble; and a cooking hearth fireplace containing grills and a through-wall rotisserie. 

     

     

  • HavenHaven

    Haven

    A Birmingham event space featuring 20,000 SF of open warehouse, polished concrete floors, skylights and an exposed steel mezzanine. Haven shares its building, a historic renovation of an original Mack Truck Sales and Services location, with Dataperk, a Birmingham tech firm. Haven features a bar area with pressed tin ceiling, custom restrooms with nods to the building's automotive past and a large open space ideal for any event. 

  • 20 Midtown20 Midtown

    20 Midtown

    A mixed-use development bridging UAB and the City Center with retailers Starbucks, Chipotle, and Publix with parking and apartments above. The sleek design of metal panels, zinc, concrete, and stucco blends the various uses while expressing the layers of public and private spaces. The ground floor retail spurs activity on the street while hiding parking behind and above the retail. The apartments and rooftop terrace give a terrific view of the city skyline and Red Mountain. The third block of this development will consist retail/restaurants, parking, living, and a central courtyard green space with swimming.

  • Revolve Kitchen and BrewRevolve Kitchen and Brew

    Revolve Kitchen and Brew

    Revolve Kitchen and Brew is an interior renovation of an existing 2,577 SQFT space located in Hoover’s Lee Branch shopping center.  The existing space includes large, exterior storefront windows, concrete floors, and 12 foot high ceilings that were retained.  The new design embraces these elements using natural reclaimed wood panels, concrete and steel materials, period lighting and furniture throughout, to  create a classic, industrial vibe.

     

  • DataperkDataperk

    Dataperk

    Dataperk is an adaptive reuse of a 1924 building (1946 addition) that originally housed the Mack Truck dealership and service center. The building's character was retained to comply with historic tax credit requirements. Approximately 20,000 SF of warehouse was built out with open offices, exposed steel mezzanine, skylights, glass floor openings and bright furniture.  

  • The StockyardThe Stockyard

    The Stockyard

    The Stockyard at Railroad Park is located in Birmingham's emerging Parkside District and encompasses the reuse of multiple components and materials such as shipping containers to create interior space, discarded barn siding, and reclaimed Birmingham street trees which were milled and kiln dried on site. The wood and rusting siding add a natural aged material warmth to the industrial elements. Additional interior graphics and a vine covered steel trellis are the finishing touches for this inimitable office space.  

  • RehauRehau

    Rehau

    Rehau is a leading manufacturer and supplier of polymer-based solutions. Their manufacturing plant and offices, located in Cullman, Alabama, provide a vital component to the southeastern construction and automotive industry. Their global market outreach encompasses furniture to appliances to aircraft components. The decision to build a new, state of the art Technical Center provided a unique opportunity for them to showcase their construction related products. The building has training facilities, meeting areas and open office areas for all of the team of engineers working on the automotive and construction components.       

  • HOLLIS AND WRIGHTHOLLIS AND WRIGHT

    HOLLIS AND WRIGHT

    By choosing to renovate a historic structure, Hollis and Wright has established a unique home for its law practice. Originally built in 1889, the building served as a food warehouse and is a contributing building to the Morris Avenue First Avenue North Historic District in Downtown Birmingham. The challenge of this project was to provide the law practice with all of the requirements of the firm while keeping the open feeling of the warehouse. This was accomplished by implementing skylights, glass floor openings, clerestory windows at the top of the corridor walls and full height glass steel walls.

  • Skin Wellness Center of AlabamaSkin Wellness Center of Alabama

    Skin Wellness Center of Alabama

    The modern renovation to this 5,000 sq. ft. brick building provides a serene setting for Skin Wellness Center of Alabama. Metal panels layered over brick add depth to the building's façade. The frameless glass corner allows light to filter through the waiting areas providing pleasant views to the exterior landscape. The interior is composed of neutral colors with high light reflectivity creating a bright atmosphere while painted back glass, formed resin, and quartz panels add textural variety. These design elements harmonize together creating the ideal environment for a Skin Wellness Center.     

  • Samford FieldhouseSamford Fieldhouse

    Samford Fieldhouse

    Reconfiguration of the original softball field produced additional space to sanction a new Fieldhouse, Concessions building, Press Box and regulation Softball field for Samford University. The Fieldhouse contains coaching offices and player locker rooms for both the softball and baseball teams surrounding an indoor hitting and pitching facility. The buildings continue the Samford tradition of Georgian themed architecture with a subtle gesturing towards modernity.

  • ST. JOHN AND ASSOCIATESST. JOHN AND ASSOCIATES

    ST. JOHN AND ASSOCIATES

    The original St. John and Associates office was completely rebuilt after the 2011 tornadoes. The new structure blends historic authenticity with modern touches and environmental sensitivity.  Salvaged windows from the original office were reused as well as harvested wood doors from other demolished buildings. The building frame is made of reinforced concrete utilizing insulated concrete forms and radiant heated flooring.
  • IMSIMS

    IMS

    This 10 acre campus is part of the City of Birmingham’s Master Plan for a greenway connection between Sloss Furnaces and Railroad Park. IMS Phase I consists of a 52,000 SF lab renovation and features offices, breakroom, conference, training, and lab work spaces for technicians. Composed of glass and metal panels, it includes a cistern for rainwater collection in order to irrigate new landscaping.